Danes so se na poti do dvorca Mahrenberg v Radljah ustavili študenti 4. letnika Fakultete za arhitekturo v Ljubljani v okviru strokovne ekskurzije pri predmetu Prenova arhitekture in konzervatorstvo (v spremstvu profesorjev: Ljubo Lah, Maruša Zorec, Sonja Ifko in asistentom Andražem Keršičem. Na sprehodupo mestnem jedru sva z urbanistko na Mestni občini Slovenj Gradec arh. TinoJeseničnik in arhitektom Edijem Koraco (ARH DEKO) predstavila zgodovino in zasnovo mesta terusmeritveza bližajočo prenovo. Bili so navdušeni nadmestnim jedrom in cilji Mestne občine, ki želi s predvideno celovito obravnavomestnega središča še izboljšati pogoje za prijetno in privlačno okolje zabivanje, poslovne in prostočasne dejavnosti tako za prebivalce in lastnikelokalov kot za obiskovalce mesta. Nato so si ogledali še cerkev Sv. Pankracija.

No items found.

Zadnje novice

1.3.2024

Natečaj za prizidek k športni dvorani- 2 . nagrada

Na natečaju za prizidek k Športni dvorani Slovenj Gradec smo osvojili drugo mesto.

31.1.2024

Hugo Wolf- Duhovne pesmi

Pri ZKP RTV Slovenija v sodelovanju z Radiem Slovenija - Programom Ars in Društva Hugo Wolf Slovenj Gradec izdalo digitalni album Hugo Wolf: Duhovne pesmi.

22.12.2023

Otvoritev Tretje osnovne šole

Danes so v Slovenj Gradcu slavnostno predali namenu prizidek Tretje osnovne šole. Veseli nas da se je zaključil še eden od naših projektov.

22.12.2023

Prizidek k osnovni šoli Podgorje

Danes so v Podgorju predali namenu prizidek k Osnovni šoli Podgorje.